Belevenis 1: Het avontuur is begonnen

Waar een jetlag goed voor kan zijn
Ons avontuur is begonnen. Na maandenlange voorbereiding en voorpret vertrokken we op zondag 30 april met ome Jan richting hotel van de Valk in Hoofddorp. Het was nog even de vraag of al onze spullen en wijzelf in de auto zouden passen… je zou er namelijk een zeecontainer mee kunnen vullen. Wil je het weten? Daar gaat ie: 6 koffers (5×23 kilo en 1×10 kilo), 2 kinderstoeltjes, 1 duo kinderwagen en meer dan 6 handbagage koffers, rugzakken en tassen.

Gelukkig paste het allemaal en hebben we heerlijk genoten in het hotel. Dat deden we racend door de gangen met bagagekarretjes en zwemmend in het zwembad. De volgende ochtend kwam een taxibusje voor rijden en stonden onze hulptroepen op Schiphol gelukkig klaar om te helpen met onze spullen. En dat was nodig: 4 overvolle trolleys om al onze zooi te verslepen. Dank je Floris, Judith, Olivier en Danny!

De eerst vlucht ooit van Lola en Titus verliep geweldig en onze persoonlijke decadente taxi stond ons op te wachten in Calgary. Deze bracht ons naar Bryan (vriend van Rob) en Ashley. De eerste overnachtingen hebben we daar beleefd. Je leest het goed beleefd :-). Beleven is een ander werkwoord dan slapen. De kinderen vonden het prachtig om van 2 tot 5 uur ‘s nachts met de katjes des huizes te spelen. Erg functioneel zo’n jetlag: de angst voor katjes is totaal verdwenen.

De draai is zoek
Door het slaapgebrek en het gebrek aan een eigen plekje waar we onze spullen konden uitpakken, was het lastig om deze eerste dagen onze draai te vinden. Gelukkig kwam daar na het ophalen van onze camper en het kamperen op onze eerste camping verandering in. Wie had gedacht dat Claresholm onze eerste bestemming zou zijn? Toch was het zo. Onderweg naar Waterton crashten we hier. We namen even de tijd om te aarden. We hebben spullen uitgepakt, de camper ingericht en heel veel gespeeld in de speeltuin. Een droom die werkelijkheid werd: uren en uren lang apenkooien, een mooier begin van ons avontuur kun je je niet voorstellen! Binnen een mum van tijd hadden we onze draai weer gevonden. Na een dag of 7 sliep ook Titus weer gewoon door tot een uurtje of 6 Canadese tijd. We waren weer helemaal up and running.

Bekijk de foto’s om een idee te krijgen, het past niet in deze blog
We schrijven dit verhaal en beseffen dat we alweer 3 weken onderweg zijn. We hebben veel mooie momenten beleefd en een hoop indrukken opgedaan. Onmogelijk om het allemaal in een blog als deze te proppen. We doen een korte samenvatting en later zullen we vast en zeker stilstaan hoe het voelt om met je hele gezin een halfjaar op pad te gaan. Bekijk de foto’s om een beetje een idee te krijgen hoe het ons vergaat.

Samenvatting
Zoals gezegd beleefden we onze eerste dagen in Calgary en na onze eerst stop Claresholm bezochten we het prachtige Waterton Lakes National Park (7 – 11 mei), daarna Canmore (12 – 14 mei), Banff (15 – 16 mei), Jasper (17 – 18 mei). Afgelopen weekend zaten we in Hinton, nabij Jasper. Vandaag gaan we weer terug naar Jasper en plannen maken voor de komende tijd.

Onze hoogte punten

 • Kamperen tussen de wilde dieren met prachtige uitzichten.
 • Spelen, ontdekken, leren en genieten van natuur, speeltuinen en Canadese kindjes.
 • Onthaasten door gebrek aan internet en allerlei andere dingen die we lekker niet hoeven te doen.
 • Beseffen dat we onze droom leven en elke dag weer voelen we ons super trots dat we hiervoor gekozen hebben.

Lieve groeten van ons!

2 gedachten aan “Belevenis 1: Het avontuur is begonnen”

 1. Wat een heerlijke verhalen en foto’s! Ze stralen volop energie en genieten uit! Zo gaaf! Heel veel plezier! Wat een bijzondere ervaring zo samen!
  Mis onze gezellige kletsjes en koffies wel hoor! ????????
  Veel plezier! Liefs, Annet

 2. Hoi Rob en Marlous,
  Met heel veel enthousiasme en plezier lezen wij jullie reisverslagen (gevonden door te googlen). Wij hebben namelijk het plan om volgend jaar naar Canada te gaan voor 3,5 week met onze 2 dochters van (dan) 4 en 6. We kunnen veel interessante info uit jullie blog halen, maar eigenlijk zijn we wel heel benieuwd naar de campgrounds, speeltuinen e.d. die jullie bezocht hebben. Zouden jullie ons hier wat meer over willen vertellen?
  Zouden jullie met ons in contact willen komen en ons iets meer info willen verschaffen?
  Jullie hebben ons namelijk nu al (enkel met de reisverslagen) veel meer info gegeven over kinder-zaken dan we al hadden kunnen vinden op internet.
  Alvast dank jullie wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.