Agnes en Anja op bezoek!

Onze 7e belevenis door Agnes en Anja.
Na een lange reis en het treffen van allerlei voorbereidingen konden we op woensdagavond 21:30 uur eindelijk Rob en Marlous in onze armen sluiten. Wat fijn!! Met een taxibusje werden we vanaf Guatemala City naar Antigua gebracht, waar in hostal San Nicolás een gezellige kamer voor ons gereserveerd was. We kregen een welkomstbrief met daarop een keuze programma voor ons verblijf.We hebben de volgende morgen heerlijk ontbeten in het hotel en de plannen doorgesproken. Vervolgens zijn we naar de familie van Rob en Marlous gegaan om kennis te maken en om te zien waar ze wonen. Wat een hartelijke mensen! We werden uitgenodigd voor het avondeten, een feestmaal, want moeder Silvia was jarig. De rest van de ochtend zijn we rondgeleid door Antigua. We staken een kaarsje aan (voor zo ongeveer de hele familie) in de San Hermano Pedro kerk en we zaten tussen de plaatselijke bevolking op een bankje in het park, onder het genot van een frapuccino.

De middag brachten we door in Alotenango. Dit is een arm bergdorpje vlakbij Antigua waar een nieuwe school gebouwd wordt met een prachtige tegelvloer, die Rob en Marlous bij elkaar gelopen hebben. Ze gaan hier ook vrijwilligerswerk doen. We gingen erheen met de chickenbus en kregen eerst een rondleiding door de oude schoolgebouwen. Virginie legde uit hoe de school tot stand is gekomen, hoe het lesprogramma eruit ziet en welke vooruitgang er geboekt wordt. Het was heel indrukwekkend. We hebben genoten van de rondleiding en weten nu waar Rob en Marlous de komende maanden druk mee zijn en dat is heel fijn. Ook hebben we genoten van al die blije kindergezichtjes. We kregen een lift terug naar Antigua in de laadbak van een pick-up truck. Gelukkig was er voorin plek voor ons mam.

Tijdens het opfrissen in ons hotel, maakten we onze eerste aardbeving mee. Het houten dak begon te kraken, de lamp begon te wiebelen en wij bleven rustig. Ach, het was slechts een aardbeving! Het feestdiner ´s avonds bij de familie was een belevenis apart, vooral de festiviteiten die erop volgden. Er werd een Piñata (papieren pop, gevuld met snoep) kapot geslagen (met blinddoek om en dolgedraaid) en er was een slagroomtaart gevecht. Silvia moest met haar handen op haar rug een hapje van de taart nemen en de rest van de familie mocht haar hoofd in de taart duwen… het gevolg was dat iedereen wel ergens slagroom had zitten. Het was heel leuk om dit mee te maken.

Dit was nog maar dag één! Wat hebben we veel meegemaakt in een week tijd! Vaak hebben we gewoon samen zitten kaarten, lezen of kletsen. We zijn naar het prachtige Lago de Atitlan geweest voor 2 nachten. We hebben in de storm gedobberd op het meer in een bootje waar de motor van uitviel. We sliepen in een prachtig hotel met uitzicht over het meer in San Marcos La Laguna. We kregen een rondleiding door een koffieplantage en weten nu precies hoe je de lekkerste koffie krijgt. We bezochten een notenfarm (Macademia’s) en werden verwend met een anti-aging gezichtsbehandeling (alsof we dat nodig hebben). We hebben vaak heerlijk gegeten en heel veel licuado’s en cappuccino’s gedronken. We gingen bepakt en bezakt met heel veel souvenirs weer moe en voldaan naar huis. Rob en Marlous bedankt voor deze geweldige ervaring! Aan iedereen die nog twijfelt om ze te gaan bezoeken: doen!!

Lieve groeten,
Anja en Agnes