Weer even wennen thuis

We zijn weer thuis….even wennen dus!

Vanuit het koude en kille Nederland verschijnt onze laatste belevenis van onze meest recente wereldreis. Toen we eenmaal aankwamen in Antigua, om daar nog een anderhalve week te verblijven, voelden we ons in één klap weer helemaal thuis. We hebben tijdens dit verblijf weer bij onze Gualemalteekse familie gewoond. We hebben nog vanalles gedaan in en rondom Antigua. Naast dat we vrienden en vriendinnen hebben bezocht, hebben we ook weer een bezoek aan onze school in Alotenango gebracht. Wat waren de kinderen toch weer blij om ons heel even te zien en ook mochten we nog even lesgeven in de klas. Ook aan de daklozen wilden we nog een bezoek brengen en hebben we een ochtend meegekookt voor 150 daklozen. Degene die we kenden waren weer allemaal even enthousiast.

Als dank aan de familie hebben we de twee meiden, Alejandra en Sofia, meegenomen naar Lago Atitlán. Ze waren er nog nooit geweest, terwijl het maar 60 km van Antigua ligt. Ze hebben een fantastische dag gehad, wat het overgeven in de busrit ernaartoe meer dan goed maakte.

Toen we eenmaal echt van iedereen afscheid hadden genomen, zijn we met een 27 uur durende busrit naar Playa del Carmen gereden. Daar hebben we nog anderhalve dag tussen de Amerikanen (met hoog opgetrokken witte sokken) op het strand gelegen en toen was het echt tijd om het vliegtuig te nemen naar Düsseldorf. Eenmaal de gate uitgekomen hoorden we al af en toe geschreeuw op het moment dat de deur openging. Een heel welkomstcomité was opgetrommeld om ons op een werkelijk fantastische manier te onthalen.

Nu we in Nederland zijn, moeten we weer aan erg veel Hollandse vanzelfsprekendheden wennen: het toiletpapier mag gewoon weer in de wc; het water uit de Nederlandse kraan kunnen we gewoon drinken; bij het oversteken van een zebrapad stoppen de automobilisten netjes zoals het hoort; we moeten weer problemen aanhoren die niets zijn in vergelijking met de problematiek die we kennen in Guatemala. Al met al is het dus nog even wennen geblazen voor ons wereldreizigers weer terug op Nederlandse bodem.

Momenteel zijn we ons aan het oriënteren op de toekomst en proberen we onze draai te vinden in Nederland. We houden jullie nog af en toe op de hoogte van onze mooie momenten hier, om te beginnen onze bruiloft op 3 april 2010.

Veel lieve groeten,

Ons