Belevenis 3: Mindfulness in de praktijk

Kink in de kabel
Dat niet alles loopt zoals je zou willen is een gegeven. Dat je er mee te maken krijgt wanneer je ruim 5 maanden op reis gaat is ook te verwachten. Klaar voor wat leedvermaak? Daar gaan we…..

We zaten op het idyllische plekje Ellison Provincial Park aan het Okanagan Lake in the Okanagan Valley. Flink inkopen gedaan op de lokale farmers market met vers biologisch vlees, groenten en fruit. We hadden goed gehamsterd, want we gingen er een dag of vijf verblijven. Afgesloten van de buitenwereld en genieten van strandjes, water en een prachtige speeltuin, allemaal zo goed als naast onze kampeerplek.

Genoten hebben we zeker, alleen iets korter dan verwacht. Na een heerlijke, warme eerste dag kwamen we erachter dat onze koelkast en diepvries (onze kindjes teren op zelfgemaakte zwarte-bes-spinazie-ijsjes) niet meer werkte. Elektriciteit hadden we daar niet, maar op gas deed hij het ook niet meer. Balen met 28 graden. We hebben als uitgehongerde leeuwen alles proberen op te eten. Niet gelukt, binnen een dag stonk het en konden we veel te duur verrot eten weggooien.

We zullen jullie alle details besparen. Mocht je geïnteresseerd zijn in onze Cruise Canada Soap, mail ons dan met het verzoek voor de uitgebreide versie. Al met al heeft het meer dan een week geduurd en hebben we 400 km gereden naar Vancouver om onze koelkast te laten maken. Cruise Canada beraadt zich momenteel over een genereuze schadevergoeding.

Mindfulness in de praktijk
Gelukkig zijn we allebei redelijk goed in het accepteren van situaties zoals ze zijn en hebben we nieuwe plannen gemaakt. Mooi voorbeeld van Mindfulness in praktijk. Hoe gaat dat in zijn werk? We hebben bewust onze boosheid en frustratie getimeboxed. Een uurtje pakken om even heel boos te zijn om vervolgens een heldere mail op te stellen naar Cruise Canada. Daarna hebben we weer zorgeloos van onze reis genoten. De Dalai Lama zei immers ooit eens (vrij vertaald):

“Bij het hebben van een probleem heb je twee keuzemogelijkheden. Wanneer je iets aan het probleem kunt doen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Kun je niets aan het probleem doen, dan hoef je je ook geen zorgen te maken.”

Wat hebben we gedaan sinds de vorige keer?
We zijn de Okanagan Valley tot aan Osoyoos gereden en daarna in één keer door naar Vancouver. Het was een lange rit, maar we wilden de koelkast gemaakt hebben (zeker met het warme weer). We besloten, nu we in Vancouver waren, de stad te ontdekken. Een dag met de hop on hop off bus en twee dagen op de fiets. Het was heerlijk weer en we hebben genoten.

Na Vancouver zijn we via een idyllisch plekje (Rogers Creek Recreational Park, waar we de enige kampeerders waren en in onze blote billen hebben gezwommen) naar onze vrienden Judy en Carl gereden in Watch Lake. Judy en Carl hebben we ongeveer 4 jaar geleden ontmoet tijdens onze reis in Vietnam. Ze wonen prachtig aan Watch Lake, in een klein, knus huisje met een hele grote tuin. We mochten onze camper in de tuin parkeren en hebben een weekje daar vertoefd. Weer even op adem komen na de drukke stad en voor ons was het net een hotel. Er werd voor ons gekookt en gewassen in ruil voor potjes kaarten in de avond. De afgelopen dagen zijn we in Wells Gray Provincial Park geweest. Wauw, wat zijn die spectaculaire watervallen mooi!

Onze plannen
We zijn gisteren vertrokken op weg richting de Sunshine Coast (ten noorden van Vancouver, alleen bereikbaar met de ferry). Op naar de zee! Hier blijven we totdat we begin augustus zus Anja, zwager Frank, neefje Rens en nichtje Fenne zullen ontmoeten in Whistler!

Lieve groeten,

Rob, Marlous, Lola & Titus

PS. Mochten jullie iets mee krijgen via het nieuws van de bosbranden hier in Canada, wij zijn veilig. We zijn net op tijd vertrokken uit het gebied (Cache Creek en omgeving). Meer dan 7000 mensen zijn geëvacueerd en de branden blijven zich in rap tempo verspreiden door het droge en hete weer. Veel wildlife en natuur is in gevaar en diverse (snel)wegen zijn gesloten.