Belevenis 3: Ayuthaya naar Chiang Mai

Een tempel-treinreis van Ayuthaya naar Chiang Mai

Na de adembenemende tempels in Bangkok zijn we verder gegaan met een zelf samengestelde tempel-treinreis richting het noorden. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het leven van de Thai en ook wij zijn bijzonder geïnteresseerd in deze levenswijze. We kunnen dan ook geen genoeg krijgen van alle verschillende tempels en Boeddhabeelden. Vanaf Bangkok zijn we gestart met onze treinreis. We zijn met verschillende treinen naar het noorden gereden en we vinden het helemaal fantastisch. Dikke kans dat we in Vietnam ook met de trein gaan reizen. Heerlijk!

Onze eerste stop was Ayuthaya, de voormalige hoofdstad van Siam (nu Thailand). Best aardig, maar in vergelijking met Sukhothai is de hele beleving een stuk minder. Komt met name door de vieze uitlaatgassen in het stadje. Vanaf Ayuthaya hebben we de trein genomen naar Phitsanulok, vanwaar we met de publieke bus een bezoek brachten aan Sukhothai, een Unesco World Heritage. Sukhothai is een uitgestrekt park waar je nauwelijks auto’s of scooters tegenkomt en waar je in alle rust fantastisch van de ene ruïne naar de andere kunt fietsen.

Na de prachtige tempels waren we klaar voor het relaxte Chiang Mai, tenminste dat was onze verwachting. Die relaxtheid viel een beetje tegen en zoals onze medereiziger “Gerrelt” zo mooi zei, kwamen we terecht in Bangkok Light. We besloten één dag rond te struinen door Chiang Mai en daarna door te gaan naar Chiang Rai (Bangkok Light Light). Dit beviel ons vele malen beter! We zijn een dag of drie naar de heuvels van Chiang Rai getrokken en daar hebben we een leuke jungle tocht gemaakt.

We hebben nog tot a.s. maandag (19 november) te gaan in Thailand voordat ons visum afloopt. Tijdens onze laatste dagen in Thailand zijn we lekker aan het relaxen in de buurt van Chiang Rai (voor geïnteresseerde: www.nagahill.com). Vanaf volgende week vervolgen we ons avontuur in Laos.

Heel veel lieve groeten,

Marlous en Rob