Belevenis 12: Australië

On the Road met neef Floris

Onze vorige belevenis is geëindigd in Nieuw-Zeeland. Op 4 april vlogen we van Auckland weer naar Sydney en kwamen we op het vliegveld neef Floris al tegen. Wat bijzonder om elkaar aan de andere kant van de wereld te zien en samen te gaan reizen. Inmiddels zijn we alweer 4 weken en meer dan 4000 km verder in Australië. Wat vliegt de tijd en wat hebben we weer veel mooie momenten beleefd.

We zijn begonnen in Sydney en via Seal Rocks, Red Rock, Gympie, Rainbow Beach, Fraser Island, Grafton en Rockhampton uitgekomen in het meest noordelijke plaatsje van onze reis: Airlie beach. Op Fraser Island hebben we een prachtige tour gedaan met een 4 wheel drive bus. De hele dag zijn we op het eiland geweest en hebben we met 80 km per uur over de stranden geraasd. Het binnenland was ook mooi, daar hebben we gewandeld in een dicht bebost regenwoud met enorme bomen.

Airlie Beach, het begin van het Great Barrier Reef, was één van de hoogtepunten van onze reis. Stoere neef Floris sprong even van 14.000 feet uit een vliegtuig en had een prachtig uitzicht over de Whitsundays. Daarna hebben we de Whitsundays ook nog van dichtbij bekeken en zijn we een dag met Oceanrafting op pad geweest. Onbeschrijflijk, zo mooi. Eén van de mooiste plekjes op aarde die wij gezien hebben. Airlie Beach was een relaxed en gezellig dorpje, waar we een aantal dagen hebben genoten voordat we weer terug reden richting Sydney.

Als klap op de vuurpijl kwamen we er in Airlie beach achter dat onze Australische held Pete Murray aan het toeren was in Queensland. Gelijk op internet gekeken en we konden nog kaarten kopen voor zijn optreden in het dorpje Ipswich, of all places. Floris had nog nooit van hem gehoord, maar besloot te zien wat de avond zou brengen. Het was een topavond! Pete was fantastisch akoestisch en Nathan Kaye was voor ons DE verrassing van de avond. Wat een muzikale vent! Hij speelde tegelijkertijd gitaar (met zijn handen), basdrums (met zijn voeten) en de didgeridoo (met zijn mond), terwijl hij ook nog zong en beatboxte! Onze Ozzie-experience is hiermee compleet.

Na Ipswich en via een lunch in Byron Bay, gereden naar Port Macquarie, waar we de eerste koala’s in het wild hebben gespot. Echt net knuffeldieren! We hebben ze nader bestudeerd in het koalahospitaal, een echte aanrader. Floris heeft in zijn buidel getast en een koala geadopteerd.

Na Port Macquarie de Blue Mountains bezocht: adembenemend! Door de met herfstkleuren overgoten bomen zijn prachtige uitzichten met bossen te bewonderen.

Op onze laatste dag met Floris, zijn we in Sydney naar de dierentuin geweest, samen met onze Nederlandse vrienden Leonie, Marc en zoontje Stijn die nu ook in Australië rondreizen. Mooie dierentuin met prachtige uitzichten op de stad.

Dit is wat Floris van zijn avontuur met ons vond:

“Ik ben superblij dat ik met Marlous & Rob deze prachtige reis heb mogen maken door de Oostkust van Australië. Ik vond afgezien van alle prachtige dingen die we hebben gezien het ook heel leuk om ‘s avonds na het eten gewoon lekker een spelletje te doen of een mooi diepgaand gesprek te voeren. Voor mij voelde het een beetje alsof ik twee ouders erbij had gekregen, zo zorgzaam waren ze voor mij en daarom denk ik ook dat wat voor leven hun kind ook gaat leven, het zal altijd gesteund worden door Marlous & Rob.

De hele reis was voor mij 1 groot hoogtepunt maar als ik iets moet noemen is het toch The Whitsundays, die waren namelijk echt geweldig. Ik vond het echt fantastisch omdat ik The Whitsundays van 3 verschillende niveaus heb bekeken. Door het skydiven natuurlijk vanuit de lucht, dat is het mooiste uitzicht wat ik ooit gezien heb samen met Hill Inlet en dat was vanaf de grond te zien, maar ook het koraal onderwater was geweldig. The Blue Mountains waren ook fantastisch vanwege het uitzicht en de wandelingen die we daar hebben gemaakt. Als laatste wil ik ook nog even zeggen dat Sydney echt een geweldige stad is. Ik vond alles daar mooi maar vooral de dierentuin vond ik superleuk.”

Floris, bedankt!! We hebben een toptijd gehad samen.

Floris geniet inmiddels weer van zijn volgende vakantie in Zuid Frankrijk en wij reizen nog even door richting Melbourne en gaan The Great Ocean Road berijden. Op 7 juni landen we weer in Düsseldorf en vanaf dan gaan we op zoek naar een huisje in Breda. Op 11 juli sluiten we onze reis echt af met nog drie weken vakantie in Indonesië samen met zus Anja en haar familie!!! Daarna gaan we ons klaarmaken voor ons volgende avontuur: ons kindje groot brengen! Ach, even wat anders na zo’n lange reis.

Heel veel groeten weer van Marlous en Rob