Antigua (terug in de schoolbanken)

Belevenis 8: Terug in de schoolbanken
Na genoten te hebben van onze week samen met Anja en Agnes werd het voor ons tijd voor weer wat regelmaat. Op maandag 1 juni om 8.00 uur ´s ochtends werden we verwacht op de onze spaanse school “Zamora” en werden we voorgesteld aan onze leraren. Vanaf nu gaan we trouw iedere ochtend naar onze les en zijn we ´s middags druk met ons huiswerk. Dat bevalt ons erg goed! We vinden het erg leuk om weer terug in de schoolbanken te zijn, dat is alweer lang geleden. En nog belangrijker: ons spaans gaat in een rap tempo steeds beter en dat is natuurlijk waar we het voor doen.

Naast het studeren en het huiswerk maken, genieten we van Antigua, onze familie en onze salsalessen. Ook hebben we al hard gewerkt in de nieuwe school in Alotenango. We hebben geholpen met het verven van de muren in de school en het is telkens weer een bijzonder moment om over “onze” vloer te lopen. De vloer is prachtig geworden en iedere dag zie we de afronding van de school vooruitgaan. Fantastisch ook om te zien en mee te maken dat de ouders van de kinderen komen helpen met het verven. De vaders komen na hun werk naar de school en de moeders komen met hun kinderen. Klein of groot, dat maakt niet uit. De grote kinderen helpen mee en de kleine kinderen blijven gewoon heel rustig wachten tot mama of papa klaar is met verven. We kijken met zijn allen erg uit naar de opening van de school op woensdag 15 juli (en wie zin heeft is van harte welkom om erbij te zijn!!).

Verder kunnen we ons hier ook nuttig maken voor de Stichting. Ana-Maria heeft verschillende klusjes voor ons waarbij we haar kunnen helpen, en wij vinden dat alleen maar erg fijn. Momenteel zijn we bezig met het maken van de uitnodiging voor de opening van de school. Ana-Maria heeft ons gevraagd het ontwerp te bedenken voor de naamplaat van de school. De naamplaat is af en wordt a.s. dinsdag van staal gemaakt, daarna komt deze boven de hoofdingang van de school te hangen. Tussendoor ruimen we het kamertje met gedoneerde spullen op en brengen er wat meer structuur aan.

De komende weken blijven we nog onze Spaanse lessen volgen, want perfectionistisch als we allebei zijn, willen we natuurlijk foutloos en vloeiend Spaans kunnen spreken. Vanaf maandag 6 juli zullen we onze spaanse lessen gaan combineren met ons vrijwilligerswerk. We zullen minimaal 2 maanden dit vrijwilligerswerk gaan doen. We zijn nu nog aan het bekijken of we in de ochtend les gaan geven op de school of in de middag. Dat hangt af van onze voorkeur: of de wat kleinere kinderen lesgeven of de wat ouderen. Binnenkort maken we een keuze.

Maar nu eerst nog een paar dagen genieten met Suzanne en Martijn. Zij hebben het goede advies van Anja en Agnes opgevolgd om ons te komen bezoeken. Ze komen zometeen (maandagavond) hier aan en we gaan er samen een mooie tijd van maken!

Lieve groeten van ons!