Belevenis 14: Nederland, Indonesië

En toen was er weer een thuis

Het ene moment bestaat je leven uit reizen waarin je een veelheid van indrukken opdoet, geuren opsnuift, mensen ontmoet, beelden laat binnenkomen en bewust van elke minuut geniet. Het andere moment bestaat je leven uit weer terug zijn in Breda, waar je net als op reis, indrukken opdoet, oude vertrouwde geuren opsnuift, bekende en nieuwe lieve mensen ontmoet, beelden laat binnenkomen en daar na zo’n acht  maanden reizen heel bewust van geniet.

Missie

Jawel lieve mensen, we zijn weer thuis. En wat is Nederland toch een fijn land om in te zijn. Onze missie in Nederland in juni was: een huis regelen. Hoe is dat gegaan?

– We zijn op vrijdag 7 juni jl. geland in Düsseldorf, waar we warm werden ontvangen door lieve familie en vrienden.

– We zijn op maandag 10 juni een makelaarskantoor binnen gelopen en dezelfde dag het droomappartement gezien, waar we de komende tijd graag willen wonen.

– Op zaterdag 15 juni verhuisden we onze opgeslagen spullen in Babberich naar Breda. Wat voelt dat fijn zeg, één sms naar vrienden sturen en door een geweldige opkomst was de hele verhuizing in een mum van tijd gepiept.

Missie geslaagd! Bedankt allemaal voor jullie enthousiaste hulp!

Afspraak is afspraak

Op 11 juli vlogen we naar Jakarta waar we samen met Robs zus Anja en haar gezin een rondreis hebben gemaakt in Indonesië. Tsja, toen Anja en haar gezin in januari hun reis naar Indonesië boekten om ons een tijdje te vergezellen tijdens onze reis, wisten we nog niet wat al aan het groeien was. Ons motto was: zolang Marlous zich goed voelt, gaan we gewoon. Zo gezegd zo gedaan! Deze keer zijn we afgestapt van het planloos reizen en hebben deze reis tot in de puntjes voorbereid, dat wil zeggen: een microbusje met chauffeur was voor ons de hele reis beschikbaar en alle luxe hotels waren van te voren geboekt. Een keer wat anders voor Robbelous. Het gevolg was dat we ons overgaven aan hetgeen al gepland was en dat kostte ons weinig moeite, zo ZEN als we zijn. Marlous werd behandeld als de koningin en Rob kon zijn energie kwijt in het spelen van één van zijn favoriete rollen: “Ome Rob”. Helemaal goed dus.

In de relatief korte tijd van 3 weken hebben we heel wat van Java en Bali gezien. Vanuit Jakarta reden we (via Bandung, Pangandaran, Wonosobo, Yogyakarta, Malang, Bromo en Kalibaru) naar het oosten van Java, waar we de ferry naar Bali namen. Lovina en Ubud stonden daar op het programma. Interessant om te zien hoe het Hindoeïsme tot op de dag van vandaag nog haar mooie sporen nalaat op Bali.

Via Bangkok zijn we op 1 augustus teruggevlogen naar Düsseldorf, nadat we in het supersonische Sukhumvit ziekenhuis nog een onderzoek hebben laten doen om onze Fit for Fly verklaring te bemachtigen. Onze gynaecoloog daar (dezelfde als waarmee we in Januari onze eerste afspraak hadden) was erg blij om ons weer te zien. Zo blij dat hij zelfs foto’s van ons maakte voor zijn eigen archief.

Inmiddels

Inmiddels is “Motormuis” weer een stuk groter geworden, heeft Rob als zelfstandig ondernemer weer een leuke opdracht weten te regelen en is ons appartement, met name door de natuurlijke nesteldrang van de aanstaande moeder, volledig klaar voor de komst van ons nieuwe leven! We zijn erg benieuwd naar de mooie avonturen die dit leven gaat brengen!

Heel veel groetjes,

Marlous en Rob