Belevenis 4: Hoe zen kun je zijn?

Mensen die ons kennen, weten dat we behoorlijk ZEN door het leven gaan. Gedurende onze reis is ons ZEN-gehalte nog eens extra toegenomen.

NU
Doordat we hele dagen met de kinderen zijn is het voor ons erg eenvoudig om in het NU te leven. Kinderen verplichten je om er NU te zijn. Dat voelt geweldig en maakt een heleboel ruimte in ons volle westerse hoofd. s’ Avonds vullen we die lege ruimte met mooie inzichten en ideeën die we krijgen door leuke gesprekken en het lezen van interessante boeken (zoals de boeken van Hans Peter Roel: De Ontkooiing en KI).

KI
Soms is het leven in het NU met kinderen intens en pittig. Juist op die momenten is het leuk om bewust te oefenen met de opgedane inzichten. Even aandachtig ademen naar je KI punt (voor de leken onder ons: 3 centimeter onder je navel) en de rust en kracht in je hele lijf neemt toe, waardoor je oordeelloos en briljant op pittige situaties kunt reageren!

Overdrijven
Je kunt ook overdrijven met het leven in het NU! Een voorbeeld hiervan is dat we een mooi familiemoment beleefden op de parkeerplaats bij de ferry richting de Sunshine Coast in Vancouver. We parkeerden de camper een stukje verderop, wetende dat we anderhalf uur later de ferry moesten hebben. We namen alle tijd om rustig een eitje te bakken en de kids hadden veel lol met het plassen van Titus op het potje. Van zulke familiemomenten genieten we altijd enorm. Precies toen we keken hoe laat het was, vertrok de ferry. Toen mochten we nog eens 2,5 uur wachten op de volgende!

Wat hebben we gedaan sinds de vorige keer?
Heerlijk genoten van de Sunshine Coast. We zijn begonnen aan de lower Sunshine Coast en hebben daar een aantal nachten gekampeerd bij Porpoise Bay Provincial Park in Sechelt. Mooi gelegen aan een baai waar je kon zwemmen en een prachtig rainforest nabij.

Daarna zijn we doorgereden naar de upper Sunhine Coast en hebben we zo’n 2,5 week vertoeft in Powell River. Voor ons gevoel waren we op vakantie tijdens onze reis. We stonden op een mooie camping (Willingdon Beach) direct aan zee, een grote speeltuin en een water-splash-park. Een echte aanrader wanneer je kindjes hebt van onze leeftijd. Voor volwassenen is er ook genoeg te doen. Rob kreeg voor zijn verjaardag een ééndaagse kayaktour cadeau bij Footprint Nature Explorations (gerund door twee enthousiaste Nederlanders, John en Christy). En wat voor een cadeau. Hij heeft gekayakt terwijl er 4 vrolijke orka’s voorbij kwamen zwemmen. Hoe cool is dat? De gids had dit nog nooit meegemaakt. Allemaal waren we in een euforische staat! Klik hier voor een youtube filmpje.

Tijdens ons verblijf in Powell River hebben we een uitstapje gemaakt naar Lund (Lund is een klein vissersdorpje en ligt aan het noordelijke eind van de Pacific Coastal Highway, één van de langste snelwegen ter wereld. Het andere eind van de snelweg ligt in Quellón, Chili). We hebben hier 2 nachten op een camping gestaan en zijn vanuit daar een dagje naar Savary Island gegaan met de watertaxi. Een bijna verlaten eiland met zandstranden….wat wil je nog meer? In Lund hebben we onszelf ook verwend met de lekkerste Fish & Chips ever! Na Lund zijn we weer een aantal dagen terug gegaan naar Powell River. Vanuit Powell River retour naar de lower Sunshine Coast en een paar nachten naar Katherine Lake geweest waar onze Canadese vrienden, ontmoet op de camping in Powell River, ons kwamen opzoeken. Vanaf daar via Roberts Creek Provincial Park naar Gibson waar we nu zijn. Het laatste dorpje voordat we weer de ferry pakken richting Vancouver.

Wat gaan we doen?
A.s. zaterdag komt zus Anja met de familie op bezoek. We kunnen niet wachten om ze te knuffelen! Een week lang reizen we samen af naar Vancouver Island. Nadat zij vertrekken zullen wij het eiland nog verder verkennen. Wij gaan begin september onze Amerikaanse vrienden Pat & Janey ontmoeten in Tofino. We hebben hen, net als onze Canadese vrienden Judy & Carl, op onze vorige reis leren kennen (wanneer je door de foto’s van onze vorige reis bladert, kom je ze geheid tegen). Met hen hebben we lange tijd samen gereisd en we kijken er naar uit elkaar weer te gaan zien!

Lieve groeten,
Rob, Marlous, Lola & Titus