Belevenis 10: Made in Vietnam

Made in Vietnam (door Rob)

Het begint met wat moeheid en vaak plassen. Dan groeien er lichaamsdelen die toch al van respectabele omvang waren. Tsja, dan kun je slechts één actie ondernemen: een zwangerschapstest! Dat hebben we dan ook maar gedaan na ons Vietnamese motoravontuur en warempel: positief! Eén groot feest natuurlijk. Zo reizen we fijn met z’n tweetjes, blijken we er opeens een derde reiziger bijgemaakt te hebben.

Op dat moment stond in de planning, voor zover Robbelous aan planningen doet, om samen met onze Amerikaanse vrienden Pat en Janey Myanmar te ontdekken. Dat zou betekenen dat we naar malariagebied zouden gaan en dat is geen verstandige keuze voor een zwangere vrouw. Daarom hebben we ervoor gekozen om eerst maar eens twee weken lekker niks te doen op het prachtige eiland Koh Lipe. Af en toe een strandwandelingetje, een snorkelavontuur in het helderblauwe water en heerlijk alle boeken lezen die te vinden zijn over zwangerschappen en nieuwe baby’s. Hoe kun je je beter voorbereiden op de komst van een motormuis (zo noemen die kleine alvast omdat het ons motoravontuur in Vietnam overleefd heeft)?

Vanuit Bangkok vlogen we naar Sydney, waar we gebruik mochten maken van het huis van onze vrienden Catherine en Duncan. Onze trouwe volgers zullen hen nog herkennen van onze vorige reis. Met hen hebben we een aantal dagen in Colombia gereisd. De magische trektocht naar Ciudad Perdida hebben we onder meer samen ondernomen. Ze waren een weekje op vakantie en wij mochten van hun huis gebruikmaken. Man wat een feest! Eindelijk weer een eigen keuken waarin je luxueus kunt koken. Een Walhalla zo voelt dat nadat je vier maanden elke dag buiten de deur hebt gegeten (alsof wij een eigen deur hadden, haha). Uiteraard hebben we wel heerlijk genoten van al die Aziatische lekkernijen. Overheerlijke kwaliteitskazen, malse stukken vlees en topwijnen hebben we verorberd in Sydney… Rob dan natuurlijk. Lous die stond even uit op het gebied van eten. Misselijkheid komt ook om de hoek kijken wanneer de vrouw een kind aan het bouwen is. In Sydney hebben we met name gewandeld en van de parken genoten. Toen Catherine en Duncan thuis kwamen konden de dames praten over al de kwaaltjes (ook Catherine is zwanger) en Duncan kon gezellig bier en wijn drinken met deze aanstaande vader, in de tussentijd filosofeerden we natuurlijk over de top vaders die we zullen zijn!

Op 26 februari zijn we gevlogen naar Auckland, Nieuw Zeeland, waar we onze reis nu voortzetten. Het is hier prachtig en gelukkig blijven we hier nog tot 4 april. Dan pakken we het vliegtuig naar Sydney, waar we onze grote vriend en neef Floris zullen ontmoeten. Floris gaat ons vergezellen in onze reis door Australië.

Van onze vrienden Ed en Sasja hebben we een camper van overgenomen. Helemaal blij zijn we met het ding. Ed en Sasja zijn geëmigreerd naar Nieuw Zeeland en we begrijpen heel goed waarom ze dat gedaan hebben. Het is een ongelofelijk mooi en enorm gastvrij land. Ed en Sasja hebben ons in Sydney van het vliegveld gehaald en we gaan ze nog zien in Auckland voordat we naar Sydney terug vliegen.

Wanneer we weer richting Nederland gaan, is nog de grote vraag. Door ruimschoots de tijd te nemen (waar we over het algemeen heel goed in zijn op de meeste gebieden) en dat vraagstuk rustig te laten bezinken, zullen we met het beste antwoord komen op die vraag. In de tussentijd staan we open voor iedere suggestie van een huis in Breda dat per 1 augustus 2013 voor ons beschikbaar komt om gehuurd te worden.

In onze volgende belevenis zullen we wat vertellen over Nieuw Zeeland, het land waarvoor we extra superlatieven zullen zoeken om erover te kunnen schrijven!

Heel veel groeten,

Marlous en Rob