Belevenis 6: Zegeningen tellen

Elke dag weer tellen we onze zegeningen! We doen het echt want we beseffen maar al te goed dat wij erg bevoorrecht zijn om deze luxe te leven! Heel intens maken wij onze droom waar! We zijn elke dag heerlijk samen met ons gezinnetje (behalve dan wanneer papa en mama afzonderlijk een tour doen om walvissen te spotten). We doen waar we zin in hebben. Hebben we zin om nog een dagje op die camping te blijven met die coole speeltuin of dat heerlijke koude beekje naast de camper? Dan doen we dat gewoon. Hebben we zin om iets nieuws te ontdekken? Dan doen we dat gewoon. British Columbia heeft zoveel natuurschoon dat we hier echt van alles kunnen zien en beleven. We raakten niet uitgekeken op de ruwe verlaten stranden die Vancouver Island rijk is. Je kunt het zelf zien op de foto’s.

Kwestie van perspectief
Wanneer mensen ons vragen “Hoelang hebben jullie nog?”, zeggen we “Nog maar 3 weken.” Wat bizar eigenlijk wanneer we het goed tot ons laten binnen dringen. Wij hebben het over maar 3 weken en een ander zou 3 weken gaan. Laatst spraken we een Amerikaan die voor de eerste keer in zijn werkende leven 2 hele weken op vakantie is! Onze mond viel open van verbazing toen we dat hoorden en de zijne ook toen hij ons verhaal hoorde. Wij prefereren ons perspectief: maar 3 weken J!

Dimensies
We raken niet uit gefilosofeerd met mede reizigers wat het lange reizen nu het meest bijzonder maakt. Is het de immense tijd die je vrij hebt, waardoor je totaal buiten de waan van alle dag leeft? Zijn het de waardevolle uren/dagen/maanden die je samen met het hele gezin doorbrengt? Zijn het de geuren van de bossen en de stranden? Zijn het de mooie landschappen die steeds weer uniek zijn? Zijn het de bijzondere en inspirerende mensen die je op je reis tegenkomt zoals Pat en Janey. Tijdens de vorige reis leerden we elkaar kennen en ook op deze reis nemen ze eraan deel. Ze kwamen ons een weekje opzoeken in Tofino. Vanaf de eerste minuut voelde ons samenzijn weer als vanouds vertrouwd warm. Lola en Titus hebben van ze genoten. En wij ook!

Wat hebben we gedaan sinds de vorige keer?
Heel heel veel! Bramen plukken bijvoorbeeld. De kids vinden het fantastisch en lekker. Ze weten precies welke ze kunnen plukken en eten. Onze wandelingen duren tegenwoordig lang want geen enkele bramenstruik gaat ongemerkt aan ze voorbij. Verder hebben we Vancouver Island en omgeving ontdekt. In Campbell River hebben wijzelf afzonderlijk een tour gedaan om walvissen te spotten. Rob werd getrakteerd op ook nog eens een 30-tal dolfijnen die rondom de boot kwamen zwemmen, erg indrukwekkend. Op Quadra Island hebben we mooie wandelingen gemaakt en op een camping pal aan de oceaan gestaan. We zijn meer dan een week in Tofino geweest met prachtig zonnig weer en heerlijke stranden. Wat een heerlijke vibe heerst er daar. Met geen woorden te omschrijven. Daarna hebben we Victoria bezocht en besloten dat als we ergens zouden moeten gaan wonen in Canada dat het hier is. Mooie stad met een lekkere sfeer. We konden het niet laten en hebben nog bij een aantal mooie stranden gekampeerd ten Westen van Victoria (French Beach, Jordan River en Port Renfrew). Erg de moeite waard wanneer je veel tijd hebt.

Inmiddels hebben we er 139 reisdagen opzitten. Vandaag nemen we de ferry naar Vancouver en gaan we rustig terug naar Calgary om ons op te maken voor weer een invasie bij Bryan en Ashley. Ze stonden erop dat we weer komen logeren, dus dat gaan we doen!

Eén gedachte over “Belevenis 6: Zegeningen tellen”

  1. Wat mooi om te lezen Rob en Marlous, hoe jullie je dromen waar maken en jullie hart durven volgen. Dat zouden we allemaal moeten doen.
    Het is erg leuk om op afstand een beetje met jullie mee te genieten met de avonturen en foto’s en ik zou zeggen maak er nog een mooie laatste paar weken van.

    Groetjes Agnes(je)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.