Belevenis 2: Miss Incredible & Mr Cute

Hoe zien onze dagen eruit?
Wat is het toch fijn dat helemaal niets moet! We worden wakker met z’n allen rond de klok van 6 uur. Dan drukken we op het knopje van het koffiezetapparaat en we roosteren brood, bakken een eitje met spek en ontbijten uitgebreid en langdurig. De kids gaan even spelen en we maken ons klaar voor of een rit of een daguitstapje of we doen helemaal niks en blijven een beetje hangen bij Miss Incredible en Mr Cute, die volledig uit hun dak gaan in speeltuinland Canada. We hadden geen beter land kunnen uitkiezen voor deze reis. Echt overal kom je ze tegen en de een is nog mooier en uitdagender dan de andere. Miss Incredible maakt indruk met de monkey bars en met fietsen zonder zijwieltjes. “That’s amazing!” en “Incredible, how does she do that?”. Mr Cute lacht en zwaait naar iedereen die hij tegenkomt. “ Oh, he  is so Cute!” en “Look at his eyes, how bright!”. Lunchen doen we vaak onderweg. De dagrugzak zit altijd vol met eten waar om de haverklap uit gegraaid wordt. Zo rond 16:30 uur zijn we meestal bij de camper op de camping. We eten vaak Buckwheat pancakes (boekweitpannenkoeken) met avocado, kaas en spinazie. Salades, smoothies en soepjes eten we ook veel. Jawel, je gelooft het of niet, we hebben een blender bij ons. Gewoon omdat het kan. Heerlijk die zelf gemaakte ijsjes met besjes, spinazie, komkommer en banaan. Tussen 17:30 en 18:30 uur is het ravotten geblazen en om 18:30 start het bedproces. Uitgeput vallen onze parels dan in slaap en kan Rob z’n energie kwijt in zijn 10 minuten durende blootvoets hardloopritueel. Marlous zoekt dan vaak de mooiste plekjes om te gaan vertoeven in de folders of op internet (dat we uiteindelijk maar zelden hebben). Thee met chocolade is onze afsluiting, al dan niet bij een kampvuurtje. Nee, met deze familie hoeft niemand medelijden te hebben. Die heeft het uitermate naar de zin!

Op wat voor campings staan we?
We delen ze voor het gemak even in twee categorieën. De eerste categorie is National of Provincial Park. Relatief goedkoop (28-32 dollar) in de prachtige natuur. Vaak geen elektriciteit of water, gewoon zelfvoorzienend zijn. Soms zit er een speeltuin bij, soms niet en doen we het met een meer, steentjes of een bos en heel veel beestjes, zoals: kolibrietjes, schildpadden, eekhoorns, marmotten, muizen, herten, geiten. Zelfs beren waren op sommige campings gesignaleerd (wij zagen er enkel een paar op en langs de kant van de weg). De tweede categorie is de categorie commercieel. Relatief duur (40-64 dollar). Laundry en internet aanwezig en soms een zwembad. Meestal in de buurt van een dorpskern of een stadje. Hier kunnen we onze lusten botvieren op een koffietentje voor koffie, cappuccino en lekkers erbij! Elk stadje of dorpje heeft wel een mooi park met een speeltuin, dus daar kunnen we onze energie weer kwijt (met z’n allen).

Wat hebben we gedaan sinds de vorige keer?
Van Jasper zijn we door de sneeuwstorm in één ruk doorgereden naar Golden. Mooi weer en een public swimming pool om de hoek, wat wil je nog meer? Bryan en Ashley kwamen ons hier met hun vouwwagen een paar dagen entertainen. We hebben een nacht in Yoho National Park overnacht op camping Kicking Horse. Echt Kicken! Geweldige locatie! We bezochten, na een mooie wandeltocht (Lous met beide kids in de dragers), Wapta Falls en ook Emerald Lake. Daarna reden we door naar Revelstoke. Een leuk klein stadje dat bruist van de buitensporten. Nadat we een paar dagen nabij het stadje kampeerden, zijn we een paar nachten verbleven in Provincial Park Martha Creek. Gave camping aan het ijskoude Revelstoke meer, met een playground. Beide grenzend aan onze site (#26)! Donderdag 8 juni kwamen we aan in Vernon. Het eerste stadje in de Okanagan Valley voor ons. Mooie meren, bossen en boerderijen net buiten de stad, waar we kampeerden. De komende tijd brengen we door in deze streek.

 

3 gedachten aan “Belevenis 2: Miss Incredible & Mr Cute”

 1. Hier moeste 🙂 Wauw,wauw,wauw! Wat een prachtige foto’s en superfijn dat jullie het zo naar de zin hebben! Doorgaan met genieten! Heel veel liefs uit Borne. Dikste kus lieverds

 2. Hallo Rob,Marlous, Titus en Lola
  Het is een feest om van jullie te horen! Zo’n positieve ervaringen te lezen en te zien.
  Jullie genieten inderdaad volop van jullie mooie kinderen en uiteraard van de prachtige omgeving. Fantastisch!
  Lieve groetjes van ons, Ome Henk en Tante Annie

 3. Wauw! Super tof zeg.. Enne Lola wat een super gave speeltuinen zeg ????! Heel veel plezier nog en blijf genieten ????????????
  Geef je Titus ook nog een dikke kus!

  Liefs Puk (gym) en Christel (mama van Puk)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.